[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
درباره پژوهشکده::
حوزه های تخصصی فعالیت ::
گروه های پژوهشی::
مراکز خدمات تخصصی::
نشریات علمی ـ پژوهشی ::
اخبار::
::
کانال پروهشکده

..
جذب کارآموز

   AWT IMAGE

..
متقاضیان همکاری

AWT IMAGE

..
پایگاه های مرتبط

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی با دکتر بایگان عضو هیأت علمی گروه بیوتکنولوژی صنعتی ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی، طرح پژوهشی "تدوین دانش فنی تولید رنگ کارامل نوع ۱، نوع ۲، نوع ۳ و نوع ۴ در مقیاس آزمایشگاهی" با موفقیت به پایان رسید.
عباس بایگان مدیر این پروژه تحقیقاتی با اشاره به این که این طرح پژوهشی با هدف تدوین دانش فنی بومی برای تولید انواع رنگ های کاراملی در کشور انجام شد، گفت: رنگ های کارامل رنگ اصلی و طبیعی برای غذاها و نوشیدنی ها هستند و در چهار گرید مختلف تولید شده که هرکدام کاربرد خاصی را در صنایع غذایی و دارویی دارند.

وی افزود: کارامل از رنگ زرد تا قهوه ای تیره استفاده می شود و بخش قابل توجهی از بازار کلی رنگ را تشکیل می دهد. شکل گیری رنگ قهوه ای مطلوب عموما با قهوه ای شدن غیر آنزیمی همراه است که مهم ترین آنها واکنش های غیرآنزیمی "مایلارد" و "کاراملیزاسیون" است.

بایگان تصریح کرد: در واکنش کاراملیزاسیون، کربوهیدرات ها (قندها) در غیاب ترکیبات حاوی نیتروژن و در حضور کاتالیست های مختلف گرم شده و ابتدا آب از دست داده و سپس متراکم یا پلیمریزاسیون شده و به مولکول های پیچیده با وزن های مولکولی مختلف تبدیل می شوند. رنگ های ملایم کارامل با طعم خوش، در مراحل اولیه تولید می شوند اما با ادامه واکنش، محصولات با وزن مولکولی بالاتر تولید می شوند و ویژگی های عطر و طعم، تلخ تر می شوند. 

مدیر این پروژه تحقیقاتی بیان کرد: بیشترین کاربرد رنگ های کارامل در صنایع تولید نوشابه (کولا)، سرکه سازی، ماءالشعیر، نان و شیرینی و کیک، فراورده‌های گوشتی، انواع سُس، نوشیدنی های انرژی زا و ... می باشد.

وی ادامه داد: تیم اجرایی این طرح متشکل از اعضای هیات علمی و متخصصین صنایع غذایی، شیمی و مهندسی شیمی "پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران"، قریب به یک سال تلاش شبانه روزی در شرایط سخت کرونا و محدودیت های تحریمی کشور، با طراحی راکتور و تجهیزات جانبی، موفق به سنتز رنگ های کارامل با گریدهای ۱ تا ۴ شدند که محصولات تولید شده با انجام آنالیزهای استاندارد مورد تایید قرار گرفتند.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی گفت: کارفرمای این پروژه، "شرکت تعاونی تولیدی زرین پارسین سپهر" می باشد که با حمایت های این شرکت این پروژه برای اولین بار در کشور با موفقیت به پایان رسید.    

دستیابی به دانش فنی تولید چهار نوع رنگ کارامل در گروه بیوتکنولوژی صنعتی
 

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: کاراملیزاسیون | رنگ کارامل | میکروکریستال سلولز | مایلارد | نشاسته حفاری |
دفعات مشاهده: 225 بار   |   دفعات چاپ: 17 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران Iranian Institute of Research & Development in Chemical Industries
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4341