زیست فناوری
قرن حاضر، قرن زیست فناوری و مهندسی فرایندهای زیستی و زیست فناوری است. استفاده از میکرواورگانیسم ها در تولید ممحصولات زیستی است و رسالت گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی پژوهشکده، تولید فراوردههای شیمیایی به روش زیستی میباشد. در این مسیر، یکی از برنامههای این گروه پژوهشی، آموزش تخصصی برای انتقال دانش و تجربیات در این حوزه میباشد.
مرکز آموزشهای تخصصی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران با رویکرد آموزش مهارتهای تخصصی و ارتقای مهارت دانشجویان، دانش آموختگان رشتههای مرتبط و کارشناسان بیوتکنولوژی، دورههای آموزشی گوناگون مهندسی فرایندهای زیستی را متناسب با سطح و نیاز متقاضیان تدوین کرده و با برخورداری از امکانات و تجهیزات پیشرفته و بهرهگیری از اعضای هیأت علمی متخصص و خبره اجرا میکند. در این دورههای آموزشی، فراگیران با مبانی کامل زیست فناوری شامل زیست فناوری پایه، زیست فناوری صنعتی، زیست فناوری غذایی، بیونانوتکنولوژی و .... آشنا میشوند.
این پژوهشکده همچنین دورههای کارورزی الزامی برای مسئولان فنی آزمایشگاههای کنترل کیفی و سایر علاقمندان را برگزار مینماید.
دورههای آموزشی، متناسب با سطح و نیاز متقاضیان نیازسنجی، تدوین، تهیه محتوا و اجرا میشوند.
میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی
• ارزیابی خواص ضد میکروبی ترکیبهای گوناگون با استفاده از روشهای متداول میکروبی
• روشهای شناسایی باکتریهای پروبیوتیک در فراوردههای غذایی
• آشنایی با روشهای پایش و کنترل رشد بیوفیلم در شبکه توزیع آب
• کنترل کیفیت میکروبی مواد غذایی
• مبانی آزمایشگاه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی
• مهارتهای دستگاهی در آزمایشگاههای بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی
• طراحی و به کارگیری فرمانتورها (بیوراکتورها)ی آزمایشگاهی و بنچ
نانو بیوتکنولوژی
• روشهای سبز سنتز مواد (با استفاده از زیست فناوری)
• کاربرد فناوری نانو در تشخیص و درمان بیماری
• کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و صنایع غذایی
• آشنایی با نانو زیست فناوری
• آشنایی با نانو زیست حسگرها
• کاربرد نانوفناوری در محیط زیست و انرژی
• کاربرد فناوری نانو در ماسکهای صورت
• کاربرد نانو پوششها در زیست فناوری
• کاربرد فناوری نانو در پانسمان و زخم پوشها
• کاربرد فناوری نانو در پلیمرهای زیستی
کارورزی مسئولان فنی آزمایشگاه های کنترل کیفی و سایر علاقمندان
• آزمونهای میکروبی چای
• آزمونهای میکروبی مربا و مارمالاد
• آزمونهای میکروبی انواع فراوردههای غلات و حبوبات، آرد و پروتئین سویا
• آزمونهای میکروبی مواد غذایی کنسرو شده
• آزمونهای میکروبی فراوردههای قنادی و شیرینی
• آزمونهای میکروبی زعفران
• آزمونهای میکروبی انواع دانههای غلات و حبوبات
• آزمونهای میکروبی قهوه و فراوردههای آن
• آزمونهای میکروبی خلال پسته و خلال بادام
• آزمونهای میکروبی نان حجیم شده و مسطح
• آزمونهای میکروبی سبوس دامی و انسانی
• آزمونهای میکروبی فراورده حجیم شده بر پایه غلات
• آزمونهای میکروبی عسل
• آزمونهای میکروبی سبزیجات بسته بندی
• آزمونهای میکروبی انواع ادویهها و چاشنیها
• آزمونهای میکروبی انواع میوههای خشک بستهبندی
• آزمونهای میکروبی آب آشامیدنی بسته بندی
• آزمونهای میکروبی انواع نوشیدنی گازدار و بدون گاز
• آزمونهای میکروبی عصارهها و عرقیجات گیاهی
کارشناس فنی: آقای دکتر جعفری (۰۲۶۳۴۷۶۴۰۵۰ داخلی ۱۳۵۲) (۰۹۱۲۵۱۲۲۱۶۳)
مدیر مرکز آموزش: خانم دکتر فتح الهی (۰۲۶۳۴۷۶۴۰۵۰ داخلی ۱۵۰۹) (۰۹۱۲۷۰۶۳۴۰۳) |