پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران- زیست فناوری
زیست فناوری

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1394/12/26 | 
زیست فناوری 
قرن حاضر، قرن زیست فناوری و  مهندسی فرایندهای زیستی و زیست فناوری است.  استفاده از میکرواورگانیسم ها در تولید ممحصولات زیستی است و رسالت گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی پژوهشکده، تولید فراورده‌های شیمیایی به روش زیستی می‌باشد. در این مسیر، یکی از برنامه‌های این گروه پژوهشی، آموزش تخصصی برای انتقال دانش و تجربیات در این حوزه می‌باشد. 
مرکز آموزش‌های تخصصی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران با رویکرد آموزش مهارت‌های تخصصی و ارتقای مهارت دانشجویان، دانش آموختگان رشته‌های مرتبط و کارشناسان بیوتکنولوژی، دوره‌های آموزشی گوناگون مهندسی فرایندهای زیستی را متناسب با سطح و نیاز متقاضیان تدوین کرده و با برخورداری از امکانات و تجهیزات پیشرفته و بهره‌گیری از اعضای هیأت علمی متخصص و خبره اجرا می‌کند. در این دوره‌های آموزشی، فراگیران با مبانی کامل زیست فناوری شامل زیست فناوری پایه، زیست فناوری صنعتی، زیست فناوری غذایی، بیونانوتکنولوژی و .... آشنا می‌شوند. 
این پژوهشکده همچنین دوره‌های کارورزی الزامی برای مسئولان فنی آزمایشگاه‌های کنترل کیفی و سایر علاقمندان را برگزار می‌نماید. 

دوره‌های آموزشی، متناسب با سطح و نیاز متقاضیان نیازسنجی، تدوین، تهیه محتوا و اجرا می‌شوند.  


میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی 

• ارزیابی خواص ضد میکروبی ترکیب‌‌‌های گوناگون با استفاده از روش‌های متداول میکروبی 
• روش‌های شناسایی باکتری‌های پروبیوتیک در فراورده‌های غذایی 
• آشنایی با روش‌های پایش و کنترل رشد بیوفیلم در شبکه توزیع آب 
• کنترل کیفیت میکروبی مواد غذایی 
• مبانی آزمایشگاه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی 
• مهارت‌های دستگاهی در آزمایشگاه‌های بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی 
• طراحی و به کارگیری فرمانتورها (بیوراکتورها)ی آزمایشگاهی و بنچ 

نانو بیوتکنولوژی  
• روش‌های سبز سنتز مواد (با استفاده از زیست فناوری) 
• کاربرد فناوری نانو در تشخیص و درمان بیماری
• کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و صنایع غذایی 
• آشنایی با نانو زیست فناوری 
• آشنایی با نانو زیست حسگرها 

• کاربرد نانوفناوری در محیط زیست و انرژی 
• کاربرد فناوری نانو در ماسک‌های صورت 
• کاربرد نانو پوشش‌ها در زیست فناوری 
• کاربرد فناوری نانو در پانسمان و زخم پوش‌ها 
• کاربرد فناوری نانو در پلیمرهای زیستی 

کارورزی مسئولان فنی آزمایشگاه های کنترل کیفی  و سایر علاقمندان 
• آزمون‌های میکروبی چای 
•  آزمون‌های میکروبی مربا و مارمالاد 
•  آزمون‌های میکروبی انواع فراورده‌های غلات و حبوبات، آرد و پروتئین سویا 

•  آزمون‌های میکروبی مواد غذایی کنسرو شده 
•  آزمون‌های میکروبی فراورده‌های قنادی و شیرینی 
•  آزمون‌های میکروبی زعفران 
•  آزمون‌های میکروبی انواع دانه‌های غلات و حبوبات 
•  آزمون‌های میکروبی قهوه و فراورده‌های آن 
• آزمون‌های میکروبی خلال پسته و خلال بادام 
•  آزمون‌های میکروبی نان حجیم شده و مسطح 
•  آزمون‌های میکروبی سبوس دامی و انسانی 
•  آزمون‌های میکروبی فراورده‌ حجیم شده بر پایه غلات 
•  آزمون‌های میکروبی عسل 
• آزمون‌های میکروبی سبزیجات بسته بندی 
•  آزمون‌های میکروبی انواع ادویه‌ها و چاشنی‌ها 
•  آزمون‌های میکروبی انواع میوه‌های خشک بسته‌بندی 
•  آزمون‌های میکروبی آب آشامیدنی بسته بندی 

• آزمون‌های میکروبی انواع نوشیدنی گازدار و بدون گاز 
•  آزمون‌های میکروبی عصاره‌ها و عرقیجات گیاهی 



 

   کارشناس فنی:  آقای دکتر جعفری  (۰۲۶۳۴۷۶۴۰۵۰ داخلی  ۱۳۵۲)     (۰۹۱۲۵۱۲۲۱۶۳)
   مدیر مرکز آموزش:  خانم دکتر فتح الهی  (۰۲۶۳۴۷۶۴۰۵۰ داخلی  ۱۵۰۹)     (۰۹۱۲۷۰۶۳۴۰۳)
نشانی مطلب در وبگاه پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران:
http://irdci.ac.ir/find-1.276.318.fa.html
برگشت به اصل مطلب