[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
درباره پژوهشکده::
حوزه های تخصصی فعالیت ::
گروه های پژوهشی::
مراکز خدمات تخصصی::
نشریات علمی ـ پژوهشی ::
اخبار::
::
معرفی محصولات و خدمات ویژه
 
 
  
 
 

 
 
..
کانال پروهشکده

..
جذب کارآموز

   AWT IMAGE

..
متقاضیان همکاری

AWT IMAGE

..
پایگاه های مرتبط

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: انتصاب سرپرست پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی ::
 | تاریخ ارسال: 1401/11/30 | 

دکتر نجمه یزدانفر توسط رئیس جهاددانشگاهی به عنوان مشاور رئیس این نهاد در امور بانوان منصوب شد. 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی با حکمی دکتر نجمه یزادن فر را به مشاور رئیس این نهاد در امور بانوان  منصوب کرد.

در متن این حکم آمده است:

انتظار است ذیل منویات و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و اسناد بالادستی کشور در این حوزه با همکاری سایر بانوان فرهیخته جهاددانشگاهی در زمینه امور بانوان تحکیم بنیان خانواده، تقویت رفتار و اخلاق اسلامی، تقویت فرهنگ جهادی و روحیه انقلابی عدالت محور، شناسایی مسائل و مشکلات حوزه بانوان در جهاددانشگاهی و ارایه راهکار برای رفع آنها اهتمام ورزید. 

 

دفعات مشاهده: 1058 بار   |   دفعات چاپ: 175 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: انتصاب سرپرست پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی ::
 | تاریخ ارسال: 1401/11/30 | 

دکتر نجمه یزدانفر توسط رئیس جهاددانشگاهی به عنوان مشاور رئیس این نهاد در امور بانوان منصوب شد. 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی با حکمی دکتر نجمه یزادن فر را به مشاور رئیس این نهاد در امور بانوان  منصوب کرد.

در متن این حکم آمده است:

در این حکم آمده است؛ 
انتظار است ذیل منویات و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و اسناد بالادستی کشور در این حوزه با همکاری سایر بانوان فرهیخته جهاددانشگاهی در زمینه امور بانوان تحکیم بنیان خانواده، تقویت رفتار و اخلاق اسلامی، تقویت فرهنگ جهادی و روحیه انقلابی عدالت محور، شناسایی مسائل و مشکلات حوزه بانوان در جهاددانشگاهی و ارایه راهکار برای رفع آنها اهتمام ورزید. 

 

دفعات مشاهده: 756 بار   |   دفعات چاپ: 150 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: انتصاب سرپرست پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

دکتر نجمه یزادن فر به عنوان سرپرست پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی با حکمی دکتر نجمه یزادن فر را به عنوان سرپرست پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی منصوب کرد.

در متن این حکم آمده است:

امید است با اتکال به خداوند متعال و با همفکری و همکاری جهادگران عزیز در آن پژوهشکده و با استفاده بهینه از امکانات و تجربیات موجود در انجام وظایف تعیین شده موفق و موید باشید.

گفتنی است؛ وی مدیریت مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران را در کارنامه خود دارد.

همچنین رییس جهادانشگاهی در نامه ای جداگانه از زحمات دکتر مسعود کمبرانی در زمان فعالیت به عنوان سرپرست پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی تقدیر و تشکر کرد.
 

دفعات مشاهده: 1159 بار   |   دفعات چاپ: 175 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: برگزاری همایش نقش استانداردسازی رونق اقتصاد دانش بنیان ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان البرز، همایشی با موضوع " تبیین استانداردسازی محصولات دانش بنیان" با همکاری معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دانشگاه خوارزمی، جهاد دانشگاهی و
پارک علم و فناوری البرز و  با هدف نقش استاندارد سازی در رونق اقتصاد دانش بنیان برگزار خواهد شد. به منظور شرکت در همایش مذکور به قسمت دانش بنیان درگاه اداره کل استاندارد البرز به نشانی https://alborz..inso.gov.ir/portal/home مراجعه فرمایید. شایان ذکر است به شرکت کنندگان در این همایش گواهینامه اعطاء خواهد شد.

 

دفعات مشاهده: 997 بار   |   دفعات چاپ: 187 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: کسب عنوان "بسیار خوب" گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

کسب عنوان "بسیارخوب" گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی در ارزیابی گروه‌‌‌های پژوهشی فنی و مهندسی و علوم پایه جهاددانشگاهی 

با همت پژوهشگران پر تلاش گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی، در ارزیابی­‌های معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، این گروه پژوهشی برای دومین سال پیاپی حائز رتبه "بسیار خوب" در بین ۴۵ گروه پژوهشی فنی مهندسی و علوم پایه گردید.  این ارزیابی هر ساله بر اساس سنجش ۱۶ شاخص تدوین فناوری در سطح ملی انجام می پذیرد.
ضمن تبریک به آقای مهندس جعفری جید، مدیر گروه  پژوهشی  بیوتکنولوژی صنعتی و اعضای هیات علمی و پژوهشگران این گروه، برای دستیابی به این مهم از تلاش‌­های آنان قدردانی نموده و امیدواریم با توفیق جهاد علمی و عملی در سال تولید دانش بنیان، گام هایی استوار جهت پیشرفت روز افزون کشور  برداشته شود.
 

دفعات مشاهده: 1240 بار   |   دفعات چاپ: 191 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: ارتقای مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی جهاد دانشگاهی در فناوری ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

ارتقای مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی جهاد دانشگاهی در فناوری

مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی جهاد دانشگاهی در شبکه آزمایشگاهی فن‌آوری‌های راهبردی به سطح «ممتاز» ارتقاء یافت.

مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران پس از چهار بار برگزیده شدن به‌عنوان «آزمایشگاه برتر» در ارزیابی عملکرد مراکز آزمایشگاهی سراسر کشور که توسط شبکه آزمایشگاهی فن‌آوری‌های راهبردی معاوت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می‌شود، توانست به سطح «ممتاز»، ارتقاء یابد.

 دکتر نجمه یزدانفر، مدیر مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران افزود پیاده‌سازی الزامات و اخذ گواهینامه استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵ ، دریافت گواهینامه آزمایشگاه معتمد از ۹ مرجع و سازمان ملی، اجرای بیش از ۲۰ طرح پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای، افزایش سطح رضایت مشتریان و در اختیار داشتن نیروهای متخصص را از دلایل ارتقای سطح این مرکز برشمرد.
 

مرکز آنالیز شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران مورد وثوق شرکت‌های عظیم نفتی

وی این مرکز را آزمایشگاه مورد وثوق شرکت‌های عظیم نفتی از جمله شرکت نفت فلات قاره، برای انجام آزمون‌های بررسی عملکرد افزایه‌های ضد رسوب، ضد خوردگی و ضدباکتری مورد مصرف در صنعت نفت برشمرد و افزود: از دیگر دستاوردهای مرکز آنالیز شیمیایی می‌توان به همکاری با ستاد قاچاق سوخت در خصوص آنالیز و ردیابی فرآورده‌های نفتی قاچاق، صدور گواهینامه سلامت بین‌المللی برای محصولات کشاورزی صادراتی، برگزاری بیش از ۱۰۰ دوره آموزشی و کارگاه تخصصی مهارت‌های آزمایشگاهی و انتشار بیش از ۵۰ مقاله چاپ شده در نشریات معتبر علمی و کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی اشاره کرد.

همچنین همکاری در تدوین ده‌ها استاندارد ملی و بازنگری استانداردهای بین‌المللی ISO و عقد تفاهم‌نامه همکاری با ده‌ها سازمان دولتی و شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی و شیمیایی از دیگر دستاوردها است.

سیستم مدیریت کیفیت مرکز آنالیز شیمیایی مطابق با الزامات استاندارد بین‌المللی ISO/IEC ۱۷۰۲۵

دکتر یزدانفر تصریح کرد: مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی، به‌عنوان یکی از آزمایشگاه‌های فعال در زمینه انجام آزمایش‌های فیزیکی و شیمیایی، میکروبی، اسپکتروسکپی و کروماتوگرافی به‌عنوان مرجعی برای انجام آزمون‌های مرتبط با دستوالعمل‌های سازمان ملی استاندارد ایران و روش‌های بین‌المللی است که در راستای تحقق اهداف کلان این مجموعه فعالیت می‌کند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی افزود این مرکز با در اختیار داشتن آزمایشگاه‌های مجهز به تجهیزات مدرن آنالیز دستگاهی و پرسنل متخصص، مجرب و آموزش‌دیده به‌صورت کاملاً تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله آنالیز آلاینده‌های آلی، باقی‌مانده سموم دفع آفات نباتی، مایکوتوکسین‌ها، آفلاتوکسین‌ها، آنیون‌ها، آلاینده‌های فلزی و کاتیون‌ها، مواد موثره، اسانس‌های گیاهی، ویتامین‌ها و آزمون‌های فیزیکوشیمیایی در نمونه‌های مختلف از جمله محصولات کشاورزی، نمونه‌های بیولوژیکی و بافت‌های جانوری، مواد غذایی، غذای دام و طیور، آب و پساب، فاضلاب، خاک و رسوب، کود شیمیایی، مواد شیمیایی، نفت و پتروشیمی و ... فعال است.

اجرای سریع و دقیق آزمون‌ها بر اساس روش‌های استاندارد ملی و بین‌المللی هدف مرکز آنالیز شیمیایی

دکتر یزدانفر هدف مرکز آنالیز شیمیایی را اجرای سریع و دقیق آزمون‌های مورد نظر بر اساس روش‌های استاندارد ملی و بین‌المللی و یا مقالات معتبر نشریات علمی دانست و گفت: آزمایشگاه‌های این مرکز شامل آزمایشگاه‌ کروماتوگرافی(سموم و آلاینده‌های آلی)، آزمایشگاه اسپکتروفتومتری(فلزات سنگین)، آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمایشگاه فرآورده‌های نفتی(آزمون‌های فیزیکوشیمیایی نفت) و آزمایشگاه تخصصی سم و کود است.

وی افزود: ساختار پرسنلی مرکز آنالیز شیمیایی از اعضای هیئت علمی جهاد دانشگاهی و کارشناسان آموزش‌دیده این نهاد تشکیل شده و به‌علت ارتباط تنگاتنگ با محیط‌های تحقیقاتی و دانشگاهی به‌صورت کاملاً علمی و دانش‌بنیان و بر اساس نیازهای مغفول‌مانده جامعه مدیریت می‌شود.

مدیر مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران ادامه داد: این مرکز به‌واسطه ساختار پژوهشی خود و جایگاه مقبول و خوشنام جهاد دانشگاهی، همواره در موارد حساس و حائز اهمیت ملی و منطقه‌ای، مورد وثوق مدیران سازمان‌های نظارتی و نهادهای حاکمیتی بوده و به‌عنوان مشاور علمی و مرجع مورد اعتماد در کمیته‌های استانی و ملی حضور دارد و در موارد متعددی به‌عنوان مرجع حل اختلاف ایفای نقش کرده است.

مرکز آنالیز شیمیایی دارنده لوح سپاس آزمایشگاه نمونه برتر از سازمان ملی استاندارد

دکتر یزدانفر خاطرنشان کرد: مرکز آنالیز شیمیایی در سال ۱۳۸۴ تاسیس شد و به‌واسطه همت، تلاش و روحیه فعال و علاقه‌مند همکاران، موفق به دریافت لوح سپاس آزمایشگاه نمونه برتر سازمان ملی استاندارد در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۳ شد و در سال ۱۳۹۷ هم در میان بیش از ۲۰۰ آزمایشگاه عضو شبکه آزمایشگاهی فن‌آوری‌های راهبردی معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری در دسته آزمایشگاه‌های برتر قرار گرفت.

مرکز آنالیز شیمیایی عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فن‌آوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

مدیر مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران افزود: پس از نزدیک به دو دهه فعالیت در حال حاضر این مرکز، با در اختیار داشتن ۳۲۰ متر مربع فضای فیزیکی آزمایشگاهی فعال شامل ۵ واحد آزمایشگاهی تخصصی و پرسنل تخصصی مجرب (دکتری، کارشناس ارشد شیمی تجزیه و کارشناس شیمی) به‌عنوان آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد در زمینه مواد غذایی، محصولات کشاورزی و تعیین ماهیت، آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست، آزمایشگاه همکار اداره نظارت معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، آزمایشگاه مورد تأئید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در زمینه تعیین ماهیت فرآورده‌های نفتی، آزمایشگاه همکار شرکت نفت فلات قاره ایران، آزمایشگاه همکار و معتمد سازمان حفظ نباتات، عضو وابسته شبکه ملی پژوهش و فن‌آوری گیاهان دارویی و عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فن‌آوری‌های راهبردی معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری، در حال فعالیت است.

مرکز آنالیز شیمیایی بازوی علمی مراجع مربوطه در ارتقای سطح کیفی و سلامت جامعه

دکتر یزدانفر ارتباط این مرکز با مراجع علمی و نظارتی را خوب توصیف کرد و افزود: مرکز آنالیز شیمیایی به‌واسطه ساختار پژوهشی و علمی، حضور مداوم در جلسات فنی و کمیته‌های علمی سازمان‌های نظارتی دولتی دارد و به‌علت اعتماد فیمابین در جریان معضلات و تنگنا‌های کشور قرار می‌گیرد. در پاسخ به این اعتماد، مرکز آنالیز شیمیایی همواره کوشیده در حوزه‌های تخصصی و ویژه‌ای که بخش خصوصی به علل مختلف از جمله نداشتن صرفه اقتصادی، دشواری بهینه‌سازی روش و نیاز به کارشناسان خبره، انگیزه ورود به آن را ندارند، فعالیت کند و به‌عنوان یک بازوی علمی مراجع مربوطه را در ارتقای سطح کیفی و سلامت جامعه یاری رساند.

اعلام آمادگی مرکز آنالیز شیمیایی برای همکاری با دیگر سازمان‌ها و شرکت‌ها

دکتر یزدانفر تصریح کرد: بر همین اساس این مرکز آمادگی دارد در همه حوزه‌های اعلام شده و موارد مشابه دیگری که نیاز سازمان‌ها، شرکت‌ها، تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان است با تمام توان حضور یابد و سهم خود را به‌عنوان یک جامعه کوچک جوان و علمی در پیشبرد اهداف علمی و تخصصی و ارتقای سطح زندگی و رفاه عمومی مردم ایران ایفا کند.

دفعات مشاهده: 1325 بار   |   دفعات چاپ: 199 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: تولید و فروش انواع ضد کف (آنتی فوم) ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 
فرمولاسیون مرکب در آب، از ترکیبات زیادی از جمله رزینها، رنگدانه ها و مواد افزودنی تشکیل شده است. مواد افزودنی نیز شامل واکس‌ها، سورفکتانت‌ها و آنتی فوم‌ها هستند. به دلایل متفاوتی که در زیر به آنها اشاره شده است، جوهر و فرآیندهای چاپ با کف زایی مواجه هستند:
  1. ۱. استفاده از سورفکتانت‌ها: سورفکتانت ها برای کاهش کشش سطحی جوهر و خیس کردن بسترهای کم انرژی مانند فیلم‌ها و فویل‌ها بسیار مهم هستند. با این حال، این سورفکتانت‌ها می‌توانند در فرآیندهای هم زدن، برش و چرخش مجدد جوهر در خط چاپ، باعث ایجاد کف شوند. محل چرخش مجدد جوهر روی ماشین چاپ، مکانی ایده آل برای تولید فوم است. در طول فرآیند چاپ، جوهر به طور مداوم از سلول‌های آنیلوکس تخلیه می‌شود. با چرخاندن رول آنیلوکس و پر شدن مجدد سلول‌ها با جوهر، هوا به صورت میکروفوم یا حباب‌های کوچکی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند؛ در مایع جمع شده و وارد سیستم می شوند و پس از چاپ نیز به زیرلایه منتقل می‌گردند. این میکروفوم میتواند در لایه جوهر خشک شده گیرکند و باعث مشکلات چسبندگی، ازبین رفتن زیبایی و براقیت شود. همچنین حباب‌های گاز ممکن است از طریق روش‌های دیگری مانند جابجایی از یک سطح متخلخل (هنگام خیس شدن کاغذ) یا از طریق تزریق مستقیم به مایع وارد شوند. هوای به دام افتاده یا میکروفوم می‌تواند در سیستم‌های با ویسکوزیته بالا مشکل‌ساز باشد؛ زیرا حباب‌ها آهسته‌تر بالا می‌آیند و در لایه خشک شده محبوس می‌شوند.
    ۲.  استفاده از افزودنی‌ها: استفاده از افزودنی‌های رنگ نیز باعث ایجاد و یا تشدید کف می‌شود. برای مثال برخی از سورفکتانت‌هایی که به عنوان
    Wetting Agent استفاده می‌شوند، کف را پایدار می‌کنند. برای محلول جوهر و فرآیندهای چاپ، ضد کفی مناسبی است که علاوه بر کنترل کف، از ایجاد عیوب سطحی نیز جلوگیری کند. بارها دیده شده است محصولی که در کنترل و یا از بین بردن کف بسیار کارآمد است، پس از چاپ باعث ایجاد عیوب سطحی مانند سوراخ ها یا دهانه ها شده است.
    ۳. 
    نیروهای برشی: نیروهای برشی موجود در حین چاپ نیز می‌توانند بر پایداری آنتی فوم تأثیر بگذارند. درواقع این نیروها می‌توانند ذرات آنتی فوم را به قطرات کوچک‌تر و بی اثر تجزیه کنند که ممکن است منجر به امولسیون شدن آنتی فوم و کاهش اثر کف زدایی در طول چاپ گردد. در این حالت، انتخاب زمان اضافه کردن ضد کف، بسیار مهم است؛ بطوریکه گاهی اضافه کردن آنتی فومهای حتی بسیار ناسازگار در مرحله سنگ زنی و پراکندگی رنگدانه، از نقصهایی مانند دهانهها و سوراخ ها جلوگیری می‌کند. بنابراین از ضد کفهای سازگارتر می توان در مرحله تخلیه استفاده کرد و در این حالت باید مراقب بود که ضد کف به اندازه کافی با جوهر مخلوط شده باشد.
    ۴. 
    محلول های افشان: این محلول‌ها در چاپ لیتوگرافی برای مرطوب کردن صفحه چاپ و جلوگیری از پذیرش جوهر در ناحیه غیر تصویری استفاده میشوند و عامل ایجاد کف هستند. برای مقابله با این سورفکتانت‌های کف دار نیز از آنتی فوم‌ها استفاده می‌شود. حلالیت عامل مهمی در انتخاب ضد کف برای محلول‌های افشان است؛ زیرا بسیاری از ضد کف ها در این سیستم‌ها نامحلول بوده و باعث مشکلات چاپی و کارایی محدود می‌شوند.
بنابرای می توان گفت وجودکف، یک چالش دائمی در هنگام فرمولاسیون جوهرهای پایه آب است. از تولید جوهر (جایی که کف می‌تواند کارایی آسیاب را کاهش و زمان فرآیند را افزایش دهد) تا کاربرد آن (جایی که فوم می‌تواند بازده انتقال جوهر را کاهش دهد یا نقص‌های سطحی در فیلم خشک ایجاد کند)، کف حضور ثابتی دارد. عملکرد ضد کف به شدت تحت تأثیر ترکیبات شیمیایی جوهر، نحوه تهیه و اعمال آن است. با درک رابطه بین قدرت ضد و سازگاری آن با فرمولاسیون جوهر، می‌توان آنتی فوم مناسب برای هر جوهر و فرآیند چاپ مربوطه را انتخاب نمود.
دفعات مشاهده: 1237 بار   |   دفعات چاپ: 221 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخذ رتبه عالی در آزمون مهارت (PT) توسط آزمایشگاه کنترل کیفیت میکروبی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 
به گزارش پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران، نمایشگاه "عصر امید" با هدف معرفی ایده‌ها و استارتاپ‌های برتر، شرکت‌های فناور و خلاق و زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پژوهشی از تاریخ ۸ لغایت ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۱ به همت دانشگاه آزاد اسلامی در محل نمایشگاه مصلی تهران برگزار شد. در این رویداد ملی، محصول جدید و دانش بنیان آقای عباس بایگان، عضو هیات علمی و پژوهشگر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی، در بخش استارتاپ‌های برتر با عنوان " میکروکپسول اسانس کاکوتی با روش خشک کردن پاششی به عنوان افزودنی آنتی باکتریال طبیعی در فراورده‌های غذایی و دارویی" از سوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برگزیده و معرفی شد.
     این پژوهشگر در معرفی محصول جدید بیان کرد: امروزه عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی، موضوع بسیار مهم و استراتژیکی در حوزه سلامت جهانی هستند؛ لذا برای حفظ سلامت و افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی و دارویی، عموما از نگه دارنده‌های شیمیایی و سنتتیک و گروهی از آنتی بیوتیک‌ها استفاده می‌شود که عوارض بسیاری از جمله ایجاد مقاومت دارویی باکتری‌های پاتوژن، ایجاد آلرژی و حساسیت‌های مختلف و همچنین قیمت تمام شده بالایی دارند. وی اشاره کرد: این محصول دانش بنیان(بخشی از تز دکترای تخصصی ایشان است) با استفاده از گیاه دارویی کاکوتی که بومی کشور ایران است؛ می‌تواند جایگزین مناسبی برای افزودنی‌ها و نگه دارنده‌های شیمیایی باشد و با کنترل جمعیت باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت، موجب افزایش Shelf life و مهار میکروارگانیسم‌های بیماری زا شود. استفاده از فناوری انکپسولاسیون (ریزپوشانی) امکان تولید نانوکپسول و میکروکپسول خوراکی و محلول در آب از اسانس را فراهم کرده و ضمن ایجاد ارزش افزوده بسیار بالا برای این محصول، امکان ایجاد اشتغال در کشور و صادرات محصول را نیز فراهم می‌نماید. با تجاری سازی این محصول، تحولی بزرگ در استفاده از نگه دارنده‌ها و افزودنی‌های آروماتیک مواد غذایی و دارویی ایجاد خواهد شد.
ضمن عرض تبریک به این همکار عزیز، موفقیت های روزافزون ایشان را در عرصه‌های علمی و فناوری از خداوند منان  خواستاریم.

 

 
دفعات مشاهده: 1224 بار   |   دفعات چاپ: 240 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اخذ رتبه عالی در آزمون مهارت (PT) توسط آزمایشگاه کنترل کیفیت میکروبی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 
با همت کارشناسان پرتلاش آزمایشگاه کنترل کیفیت میکروبی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی و در راستای تأمین الزامات استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵، این آزمایشگاه در آزمون مهارت (Proficiency Test) در رقابت با ۳۶ آزمایشگاه تخصصی سراسر کشور، در هر سه آزمون شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها، شمارش کپک و مخمر و شناسایی اشرشیاکلی موفق به کسب رتبه عالی شد. آزمایشگاه های شرکت کننده در آزمون مهارت با هدف مقایسه عملکرد خود با سایر آزمایشگاه‌‌های شرکت کننده در آزمون مهارت با هدف مقایسه عملکرد خود با سایر آزمایشگاه‌های معتبر و فعال در سراسر کشور اقدام به این رقابت می‌کنند. همچنین از مهم‌ترین مزایای شرکت در آزمون مهارت را می‌توان یافتن جزئیات فنی و خود ارزیابی آزمایشگاه، ردیابی و پایش عملکرد آزمایشگاه در زمان‌‌های مختلف، اطلاع از خطاهای موجود و سیستماتیک جهت رفع و بهبود، پایش کارشناسان و ارزیابی اپراتورها و در نهایت برقراری الزامات استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵ نام برد.

 
دفعات مشاهده: 1779 بار   |   دفعات چاپ: 241 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: بازدید اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

صبح امروز اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با همراهی رییس جهاددانشگاهی در سفر به استان البرز از مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی بازدید و در جریان آخرین دستاوردهای این نهاد قرار گرفتند.

 
در بخشی از این بازدید، دکتر مسعود کمبرانی، رییس پژوهشکده و اعضای گروه پژوهشی صنایع شیمیایی، میزبان این جمع بودند.
دکتر کمبرانی در مورد طرح دانش فنی "ساخت ابر خازن الکتروشیمیایی بر پایه ترکیبات نانو متخلخل کربنی پلیمرهای هادی و نانو ذرات فلزی" توضیح دادندکه : در سال‌های اخیر با افزایش تقاضای انرژی، توسعه فن‌آوری‌های کارآمد، پاک و تجدیدپذیر برای ذخیره‌سازی و تبدیل انرژی یکی از اولویت‌های مهم جوامع جهانی به شمار می‌رود. ابر خازن‌های الکتروشیمیایی با دارا بودن ویژگی‌های مانند دانسیته توان بالا، دانسیته انرژی مناسب ، قابلیت شارژ بسیار سریع، طول عمر بسیار بالا و قابلیت استفاده در محدوده دمایی گسترده یکی از منابع بسیار مهم ذخیره انرژی محسوب می‌شوند که در تجهیزاتی مانند منبع تغذیه اضطراری (UPS)، شبکه‌های برق‌رسانی، توربین‌های بادی، رادار و مهمات نظامی، تجهیزات ارتباط رادیویی، موتورهای هیبریدی، تجهیزات هواشناسی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد. موارد ذکر شده نشان می‌دهد که وسایل ذخیره انرژی نقش مهم و استراتژیک در آینده صنعتی کشور خواهند داشت و لازم است اقدام شایسته و فوری جهت بومی‌سازی دانش فنی ساخت این وسایل صورت گیرد.
در ادامه دکتر کمبرانی در مورد محصولات تولیدی پژوهشکده به ویژه محصولات مرتبط با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین صنایع غذایی، داروی و بهداشتی و ضرورت رفع موانع تولید محصولات برای ارتقاء جایگاه تولید داخلی توضیحاتی ارایه دادند.

دفعات مشاهده: 1689 بار   |   دفعات چاپ: 293 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: دیدار جمعی از مدیران آزمایشگاههای همکار با رییس سازمان ملی استاندارد ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

خانم دکتر یزدانفر مدیر مرکز آنالیز شیمیایی پژوهشکده به اتفاق جمعی از مدیران آزمایشگاههای همکار پیشکسوت و با سابقه استان تهران و البرز در حوزه فراورده های نفت و پتروشیمی، با آقای دکتر شریعتی رییس سازمان ملی استاندارد دیدار کردند، در این دیدار صمیمی که روز سه شنبه ۲۳ شهریور در محل سازمان ملی استاندارد برگزار شد، مدیران آزمایشگاهها ضمن تشریح توانمندیها، شرایط علمی، عملکردها و سوابق کاری خود به بیان دغدغه ها، محدودیتها و عوامل موثر در پیشرفتهای روزافزون این جمع در مرز دانش و استانداردهای بین المللی پرداخته و اعلام آمادگی کردند که همچون گذشته و چابکتر از همیشه به عنوان بازوی اجرایی سازمان ملی استاندارد ایفای نقش نمایند.

در این دیدار که با حضور معاون ارزیابی کیفیت و مدیر دفتر صادرات و واردات سازمان برگزار شد، آقای دکتر شریعتی پس از استماع درخواست ها و مشکلات آزمایشگاه های مشتقات نفتی، تاکید کرد در جهت اصلاح امور مربوط به آزمایشگاهها از هیچ کوششی دریغ نخواهند داشت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران، مشاوره فنی متخصصان را برای پیشبرد امور موثر دانست و خاطر نشان کرد با تشکیل کمیته فنی آزمایشگاه نفت و فرآورده های نفتی و برگزاری جلسات مستمر ، ضمن دریافت مشاوره های تخصصی ، بسیاری از چالش ها و مشکلات فعلی رفع خواهد شد.
👉 https://b۲n.ir/r۹۳۳۴۹
http://isiri.gov.ir/portal/home

  

دفعات مشاهده: 2447 بار   |   دفعات چاپ: 350 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: مصاحبه با رئیس محترم پژوهشکده در سالروز جهاددانشگاهی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

پژوهشگران پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی با اتکا بر توان داخلی و عبور از موانع موجود، موفق به کسب چند دستاورد ارزشمند در زمینه تولید مواد شیمیایی گردیدند.
در چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی با دکتر مسعود کمبرانی رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران پیرامون آخرین دستاوردهای پژوهشکده به گفتگو نشستیم.
- آقای دکتر کمبرانی، به نظر شما پژوهشکده در مسیر تحقق شعار عبور از موانع با باور توان ایرانی چه نقشی را ایفا کرده است؟  
با سلام و عرض ادب خدمت همکاران محترم و با تبریک سالگرد جهاددانشگاهی، همچنانکه اطلاع دارید در سال­های اخیر به دلیل تحریم­های اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، مشکلات زیادی در اجرای فعالیت­‌های مراکز تحقیقاتی ایجاد گردید، اما این پژوهشکده به عنوان یکی از مراکز فعال در حوزه شیمی و مهندسی شیمی در جهاد دانشگاهی با همت و تلاش پژوهشگران و کارشناسان توانمند خود و با توجه به نیاز بازار، توانست غیرممکن را ممکن کرده و دست به کارهای بزرگ بزند.
محققان این پژوهشکده با تدبیر و پشتکار در خور توجه، تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و با باور به توانمندی‌­های خود، توانستند با اجرای چندین طرح پژوهشی و فناورانه، دوران پرفروغی را برای پژوهشکده رقم بزنند.
- پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی در سال گذشته چه دستاوردهای داشته است؟
سال گذشته سال شکوفایی و به ثمر نشستن چند پروژه حساس و حیاتی بود و انشاءا.. ثمرات اجرای این پروژه‌­ها در سال­‌های آتی منشا برکات مادی و معنوی برای پژوهشکده و جهاد دانشگاهی خواهد بود. برخی از این دستاوردها عبارتند از:

  • احداث واحد تولید کاتالیست HDS   با سرمایه گذاری ایمیدرو و با دانش فنی بومی توسط پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی، می­‌تواند علاوه بر شکست انحصار تولید کاتالیست­‌ها، زمینه را برای خودکفایی صنعت پالایش نفت فراهم نماید و همچنین امکان  تولید انواع دیگر کاتالیست های صنعتی را به راحتی مهیا نماید.
  • بومی سازی دانش فنی تولید مواد شیمیایی پر مصرف صنعت نفت، پروژه­ای با اهمیت، حیاتی و ارزشمند بود که توانست اطمینان خاطر را برای مدیران صنعت نفت به همراه داشته باشد. برای اجرای این پروژه لیست مواد شیمیایی پر مصرف صنعت نفت در سال ۹۸ از کمیته مواد شیمیایی شرکت ملی نفت ایران دریافت گردید و با انجام ۹ پروژه مستقل، دانش فنی ۹ ماده شیمیایی پر مصرف صنعت ایجاد گردید. اکثر این مواد در تست میدانی انجام شده در واحدهای مختلف صنعت نفت موفق به دریافت تاییدیه کیفیت شده‌­اند.
  • نشاسته حفاری یکی از مواد ضروری و پر مصرف در عملیات حفاری چاه‌­های نفت خام می‌باشد. دانش فنی تولید این ماده به روش اکستروژن با استفاده از نشاسته سیب زمینی، ایجاد گردید و خط تولید این ماده در جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل نصب شد. یکی از مزایای این طرح، ایجاد زنجیره ارزش برای سیب زمینی‌­های ضایعاتی در استان اردبیل و تبدیل آنها به محصولی ارزشمند است. همچنین این طرح می‌­تواند به عنوان یک الگوی موفق برای همکاری‌­های بین واحدی در جهاد دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.
  • افزایه­ های سیمان حفاری از مواد پر مصرف درعملیات حفاری نفت هستند. دانش فنی تولید پنج افزایه مصرفی در سیمان حفاری در سال­‌های قبل در پژوهشکده ایجاد شده بود و در سال گذشته خط تولید صنعتی آن با ظرفیت ۱۰۰۰۰ بشکه در سال در پژوهشکده راه اندازی گردید.
  • رنگ خوراکی کارامل از مواد پرمصرف در صنایع غذایی می‌­باشد. دانش فنی چهار نوع رنگ کارامل خوراکی در قالب اجرای یک طرح کارفرمایی تدوین گردید و مقدمات احداث کارخانه تولید صنعتی این ماده نیز با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شده است.

- آیا پروژه‌های فوق در حد تدوین دانش فنی بوده‌­اند یا به مرحله اجرا و تولید هم رسیده­‌اند؟
بدون شک هر طرح تحقیقاتی باید براساس نیاز بازار تعریف شده و مراحل تجاری­‌سازی آن پیش بینی شود. در مورد طرح­‌های اجرا شده در این پژوهشکده هم نیاز بازار مدنظر بوده است. برهمین مبنا، خط تولید کاتالیست HDS در تبریز راه‌­اندازی شده و مراحل تولید آزمایش را می­‌گذراند. همچنین مذاکرات لازم برای احداث خط تولید رنگ کارامل با بخش خصوصی انجام شده و مراحل عملیاتی آن نیز به زودی آغاز می­‌گردد.
سوابق اجرای طرح­‌های پژوهشی در این پژوهشکده، نشانگر شناخت مسیر تجاری­‌سازی می‌باشد و به همین منظور در سال‌های اخیر با سرمایه گذاری انجام شده امکانات و تجهیزات مناسب برای تولید مواد شیمیایی در سالن‌های تولید نصب و راه اندازی شده است. در حال حاضر چند ماده شیمیایی از جمله سلنیوم سولفاید، افزایه­‌های سیمان حفاری، رباینده H۲S، انواع ضد کف و انواع عصاره‌­های گیاهی در این پژوهشکده تولید و عرضه می‌­گردند.
- در مسیر دستیابی به این دستاوردها، مهمترین موانع چه مواردی بوده­‌اند؟
 شرایط سخت اقتصادی موجود در کشور، مشکلات فراوانی را در مسیر اجرای این فعالیت‌­ها پیش آورد. کمبود نقدیندگی، تغییر و افزایش قیمت مواد و تجهیزات و سختی دسترسی به برخی مواد و تجهیزات را می­‌توان عمده‌­ترین مشکلات در مسیر اجرای این طرح­‌ها عنوان کرد، که با اتکا به توان داخلی و عبور از موانع پیش رو، موفق به اجرای این پروژه­‌ها شدیم. امیدوارم، پشتیبانی و حمایت لازم از تولید محصولات دانش بنیان داخل صورت گرفته و دلگرمی لازم برای ادامه فعالیت­‌های نوآورانه در بین جهادگران ایجاد شود.
بدون شک اجرای این پروژه‌­ها و بسیاری فعالیت‌های ارزشمند دیگر، بدون باور به توانمندی محققان جهاد دانشگاهی امکانپذیر نبود. حمایت­‌های انجام شده در قالب طرح‌­های فناورانه و سرمایه گذاری انجام شده از محل درآمدهای جاری پژوهشکده، توانست توانمندی جهادگران را بالفعل کرده و منجر به نتایج ارزشمند گردد.
پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی در حال حاضر قابلیت اجرای مگاپروژه های ملی را دارد و امید است با حمایت ریاست محترم جهاد دانشگاهی اقدامات خوبی در این مسیر انجام گیرد.

لازم است از کلیه همکاران زحمتکش و پرتلاش در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی که زحمت اجرای این طرح‌ها و پروژه‌‌ها را برعهده داشته اند  تشکر و قدردانی ­کنم و امیدوارم ایامی پربرکت در انتظارشان باشد.

دفعات مشاهده: 2422 بار   |   دفعات چاپ: 319 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: دستیابی به دانش فنی استخراج و اندازه گیری فورفورال در نمونه های روغن، رافینیت و وکس به روش کروماتوگرافی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

دانش فنی استخراج و اندازه گیری مقادیر ناچیز فوفورال در نمونه های روغن، رافینت و وکس، طی یک طرح پژوهشی کارفرمائی به سفارش شرکت نفت بهران با مسئولیت و اجرای خانمها دکتر یزدانفر و دکتر قمبریان اعضاء هیات علمی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایجاد شد.

اهمیت ایجاد این فناوری از این جهت می باشد که  در پروسه تولید روان کننده ها، برخی ترکیبات حلقوی آروماتیک به عنوان ناخالصی در روغن ایجاد می شوند که بایستی حذف گردند. این کار به وسیله حلال فورفورال صورت می پذیرد اما در مرحله نهایی باید میزان فورفورال کنترل و به طور کامل از روغن حذف گردد. برای اطمینان از حذف کامل این حلال نیاز به روشی بسیار دقیق با حد تشخیص کمی g/Kgµ می باشد.
دانش فنی یاد شده منجر به دستورالعمل آزمایشگاهی تکرار پذیر و دقیق شد و در حال حاضر مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی پژوهشکده آماده انجام این آزمون می باشد.

 
 

دفعات مشاهده: 2689 بار   |   دفعات چاپ: 329 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: برگزاری دوره آموزشی الزامات و تغییرات ویرایش جدید استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵:۲۰۱۷ ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/16 | 

 نظر به اهمیت کنترل مستمر و علمی در راستای اعتبار بخشی بین المللی، افزایش کیفیت خدمات ارائه شده، کسب رضایت بیشتر مشتریان‌، بهبود مستمر، افزایش اثربخشی و کارآیی و همچنین افزایش بهره­وری "مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی" در سال ۱۳۹۸ موفق به پیاده سازی الزامات و دریافت گواهینامه  استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵  شد.
از آنجا که گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ مهمترین استاندارد کیفیتی برای آزمایشگاه های کالیبراسیون و آزمون در سراسر جهان به شمار می‌رود، برخورداری آزمایشگاه از این استاندارد نشان می‌دهد که از لحاظ فنی دارای توانمندی بالایی در ارائه خدمات دقیق و با کیفیت آزمایشگاهی دارد و می‌تواند یافته‌های دقیق و صحیح را ارائه کند.
با توجه به لزوم به روز رسانی الزامات این استاندارد به آخرین تغییرات بین المللی، دوره آموزشی آشنایی با الزامات استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵:۲۰۱۷  با هدف ارتفای آزمایشگاه‌ در ارائه خدمات آزمایشگاهی و بهبود سطح کیفیت فعالیت‌ها، با حضور مدیران فنی و مسئولین تضمین کیفیت مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی برگزار گردید.
در این دوره آموزشی مباحث مربوط به تغییرات استاندارد در ورژن ۲۰۱۷ مورد بحث و آموزش قرار گرفت، مهم‌ترین سرفصل‌های به روز رسانی شده در این نسخه از استاندارد عبارتند از:
۱- الزامات عمومی (بی طرفی محرمانگی و ...)
۲- بهبودهای ساختاری
۳- الزامات منابع
۴- الزامات فرآیندی
۵- الزامات مدیریتی ( ارزیابی ریسک، اقدامات اصلاحی و ...)
 لازم به ذکر است مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی،  از مجموعه‌های فعال و ممتاز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که خدمات فناورانه را در حوزه‌های  محیط زیستی (آب و خاک) ، غذایی (محصولات کشاورزی و فراورده های غذایی)، مواد شیمیایی، تعیین ماهیت مواد نفتی و تعیین ماهیت سموم دفع آفات نباتی ارائه می‌ نماید.


دفعات مشاهده: 2407 بار   |   دفعات چاپ: 349 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: بازدید دکتر آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از طرح فناورانه ساخت ابرخازن های الکتروشیمیای ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 

در حال حاضر طرح فناورانه ساخت " ابرخازن‌های الکتروشیمیایی" در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران در حال اجرا می باشد. روز  چهارشنبه مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۲، جناب آقای دکتر آقا محمدی (مشاور محترم اقتصادی بیت رهبری) و جناب آقای دکتر طیبی رییس محترم جهاد دانشگاهی از روند اجرای این طرح بازدید کردند.
از ابرخازن­ها به شکل تجاری در کاربردهای متنوعی مانند لوازم الکترونیکی مصرفی، اتوبوس و قطار های برقی، تجهیزات پایدار کننده شبکه برق رسانی، ذخیره برق در نیروگاههای آبی، بادی و خورشیدی، تجهیزات نظامی ( رادارها و مهمات)، جایگزینی یا تقویت باتری ها، وسایل نقلیه هیبریدی (تامین انرژی و تامین توان شتاب) و... استفاده می شود. ساخت ابر خازن الکتروشیمیایی جزو نیازهای استراتژیک کشور در سال‌های آتی محسوب می‌شود
شرکتهای بین المللی مانند ماکسول و پاناسونیک از مهمترین تولید کنندگان محصول تجاری ابرخازن می باشند. این محصول هنوز در داخل کشور به تولید نرسیده است.
در این طرح چند ابر خازن با ولتاژ کاربری ۷/۲ -۳/۲  ولت و ظرفیت خازنی در حدود ۲۰ فاراد ۳۶۰ فاراد مطابق با نمونه های تجاری شرکت های معتبر بومی سازی می شود.

 

دفعات مشاهده: 2465 بار   |   دفعات چاپ: 397 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی با دکتر بایگان عضو هیأت علمی گروه بیوتکنولوژی صنعتی ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی، طرح پژوهشی "تدوین دانش فنی تولید رنگ کارامل نوع ۱، نوع ۲، نوع ۳ و نوع ۴ در مقیاس آزمایشگاهی" با موفقیت به پایان رسید.
عباس بایگان مدیر این پروژه تحقیقاتی با اشاره به این که این طرح پژوهشی با هدف تدوین دانش فنی بومی برای تولید انواع رنگ های کاراملی در کشور انجام شد، گفت: رنگ های کارامل رنگ اصلی و طبیعی برای غذاها و نوشیدنی ها هستند و در چهار گرید مختلف تولید شده که هرکدام کاربرد خاصی را در صنایع غذایی و دارویی دارند.

وی افزود: کارامل از رنگ زرد تا قهوه ای تیره استفاده می شود و بخش قابل توجهی از بازار کلی رنگ را تشکیل می دهد. شکل گیری رنگ قهوه ای مطلوب عموما با قهوه ای شدن غیر آنزیمی همراه است که مهم ترین آنها واکنش های غیرآنزیمی "مایلارد" و "کاراملیزاسیون" است.

بایگان تصریح کرد: در واکنش کاراملیزاسیون، کربوهیدرات ها (قندها) در غیاب ترکیبات حاوی نیتروژن و در حضور کاتالیست های مختلف گرم شده و ابتدا آب از دست داده و سپس متراکم یا پلیمریزاسیون شده و به مولکول های پیچیده با وزن های مولکولی مختلف تبدیل می شوند. رنگ های ملایم کارامل با طعم خوش، در مراحل اولیه تولید می شوند اما با ادامه واکنش، محصولات با وزن مولکولی بالاتر تولید می شوند و ویژگی های عطر و طعم، تلخ تر می شوند. 

مدیر این پروژه تحقیقاتی بیان کرد: بیشترین کاربرد رنگ های کارامل در صنایع تولید نوشابه (کولا)، سرکه سازی، ماءالشعیر، نان و شیرینی و کیک، فراورده‌های گوشتی، انواع سُس، نوشیدنی های انرژی زا و ... می باشد.

وی ادامه داد: تیم اجرایی این طرح متشکل از اعضای هیات علمی و متخصصین صنایع غذایی، شیمی و مهندسی شیمی "پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران"، قریب به یک سال تلاش شبانه روزی در شرایط سخت کرونا و محدودیت های تحریمی کشور، با طراحی راکتور و تجهیزات جانبی، موفق به سنتز رنگ های کارامل با گریدهای ۱ تا ۴ شدند که محصولات تولید شده با انجام آنالیزهای استاندارد مورد تایید قرار گرفتند.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی گفت: کارفرمای این پروژه، "شرکت تعاونی تولیدی زرین پارسین سپهر" می باشد که با حمایت های این شرکت این پروژه برای اولین بار در کشور با موفقیت به پایان رسید.    

دستیابی به دانش فنی تولید چهار نوع رنگ کارامل در گروه بیوتکنولوژی صنعتی
 

دفعات مشاهده: 2080 بار   |   دفعات چاپ: 312 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی با دکتر کیانی عضو هیأت علمی گروه بیوتکنولوژی صنعتی ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر تهمینه کیانی عضو هیات‌علمی گروه بیوتکنولوژی صنعتی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی در رابطه با تدوین دانش فنی «تولید نشاسته حفاری به روش حلالی» که با تلاش محققان این پژوهشکده با ثبت اختراعی با عنوان «فرآیند جایگزین مکمل برای تولید نشاسته حفاری LV مطابق استاندارد API" به پایان رسید، گفت: نشاسته حفاری یکی از انواع نشاسته اصلاح شده است که با انجام پاره‌ای از فرایندهای فیزیکی و شیمیایی بر نشاسته خام به‌دست می‌آید. انجام تغییرات و اصلاحات مذکور موجب تغییر ساختار مولکولی نشاسته خام شده، به‌طوری که محصول نهایی قابلیت استفاده در فرمولاسیون گل حفاری را به‌دست می‌آورد.
وی با متذکر شدن این‌که مجموعه تغییرات و اصلاحات مورد نظر طی روندی با عنوان روش حلالی مورد پیاده‌سازی قرار گرفته است، افزود: روش به‌کاررفته در این اختراع که منجر به تولید نشاسته حفاری شده است، بر مبنای انجام اصلاحات و تغییرات ساختاری ماده اولیه در مجاورت حلال شکل گرفته که ضمن دارا بودن مزایای متعدد، قابلیت لازم برای تولید انواع نشاسته‌های اصلاح شده با خواص مختلف را داراست.

عضو هیات‌علمی گروه بیوتکنولوژی صنعتی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی در مورد کاربرد این محصول برای صنایع نفت و گاز، اظهار کرد: یکی از ترکیبات کلیدی مورد نیاز در عملیات حفاری، گل حفاری است. گل حفاری از اجزای مختلفی تشکیل شده است که نشاسته حفاری یکی از مهم‌ترین آن‌هاست که پس از اختلاط با سایر اجزاء، برای شرایط مختلف حفاری مورداستفاده قرار می‌گیرد.

دکتر کیانی با بیان این‌که نشاسته حفاری به دلیل قابلیت جذب و حفظ آب، موجب کاهش افت صافاب در سیال حفاری می‌شود، ادامه داد: با توجه به استقرار چاه‌های نفت و گاز در مناطق مختلف که از نظر زمین‌شناسی دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند، لازم است که گل حفاری و نشاسته مورد استفاده طوری ساخته شود که پاسخگوی نیاز عملیات حفاری در متطقه مورد نظر باشد؛ بنابراین نشاسته حفاری برای استفاده در مناطق عملیاتی مختلف با خواص و استانداردهای متفاوتی تهیه می‌شود.

وی تصریح کرد: این طرح پژوهشی با همکاری عباس جعفری جید (عضو هیات‌علمی و مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی) و عباس علی نژاد انجام گرفته است. برای انجام این طرح پژوهشی تا دستیابی به دانش فنی و ثبت اختراع از تحقیقات اولیه و کتابخانه‌ای تا مرحله عملیاتی که خود شامل مقیاس آزمایشگاهی و پایلوت بوده است، مدت زمان ۲۰ ماه صرف شده است.

عضو هیات‌علمی گروه بیوتکنولوژی صنعتی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی در پایان گفت: تجاری‌سازی این پروژه از ابتدا و موازی با انجام پروژه، با شناخت مشتری و منظور کردن استانداردها و معیارهای موجود جهت ارزیابی محصول مورد توجه قرارگرفته است. پس از تولید نمونه در مقیاس آزمایشگاهی و آنالیز آن توسط آزمایشگاه مرجع (آزمایشگاه مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت)، افزایش مقیاس برای نمونه انجام شد. این ارزیابی بر اساس استانداردهای مورد استفاده در بازار صورت گرفته است. در گام بعد، پس از اعلام نیاز از طرف مشتری، تولید در مقیاس نیمه صنعتی انجام می‌شود.

فرآیند جایگزین مکمل برای تولید نشاسته حفاری LV مطابق استاندارد API

دفعات مشاهده: 2122 بار   |   دفعات چاپ: 278 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: دستیابی به دانش فنی تولید چهار نوع رنگ کارامل در مقیاس آزمایشگاهی در گروه بیوتکنولوژی صنعتی ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 

 به گزارش گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی، طرح پژوهشی "تدوین دانش فنی تولید رنگ کارامل نوع ۱، نوع ۲، نوع ۳ و نوع ۴ در مقیاس آزمایشگاهی" با موفقیت به پایان رسید. آقای عباس بایگان مدیر این پروژه تحقیقاتی گفت: این طرح پژوهشی با هدف تدوین دانش فنی بومی برای تولید انواع رنگ های کاراملی در کشور انجام شد. رنگ های کارامل رنگ اصلی و طبیعی برای غذاها و نوشیدنی ها هستند و در چهار گرید مختلف تولید شده که هرکدام کاربرد خاصی را در صنایع غذایی و دارویی دارند. کارامل از رنگ زرد تا قهوه ای تیره استفاده می شود و بخش قابل توجهی از بازار کلی رنگ را تشکیل می دهد. شکل گیری رنگ قهوه ای مطلوب عموماً با قهوه ای شدن غیر آنزیمی همراه است که مهم ترین آنها واکنش های غیرآنزیمی "مایلارد" و "کاراملیزاسیون" است. در واکنش کاراملیزاسیون، کربوهیدرات ها (قندها) در غیاب ترکیبات حاوی نیتروژن و در حضور کاتالیست های مختلف گرم شده و ابتدا آب از دست داده و سپس متراکم یا پلیمریزاسیون شده و به مولکول های پیچیده با وزن های مولکولی مختلف تبدیل می شوند. رنگ های ملایم کارامل با طعم خوش، در مراحل اولیه تولید می شوند اما با ادامه واکنش، محصولات با وزن مولکولی بالاتر تولید می شوند و ویژگی های عطر و طعم، تلخ تر می شوند.  بیشترین کاربرد رنگ های کارامل در صنایع تولید نوشابه (کولا)، سرکه سازی، ماءالشعیر، نان و شیرینی و کیک، فراورده‌های گوشتی، انواع سُس، نوشیدنی های انرژی زا و ... می باشد.
  مدیر این پروژه اشاره کرد: تیم اجرایی این طرح متشکل از اعضای هیات علمی و متخصصین صنایع غذایی، شیمی و مهندسی شیمی "پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران"، قریب به یک سال تلاش شبانه روزی در شرایط سخت کرونا و محدودیت های تحریمی کشور، با طراحی راکتور و تجهیزات جانبی، موفق به سنتز رنگ های کارامل با گریدهای ۱ تا ۴ شدند که محصولات تولید شده با انجام آنالیزهای استاندارد مورد تایید قرار گرفتند.
  عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی گفت: کارفرمای این پروژه، "شرکت تعاونی تولیدی زرین پارسین سپهر" می باشد که با حمایت های این شرکت این پروژه برای اولین بار در کشور با موفقیت به پایان رسید.

 ضمن عرض تبریک به پژوهشگران این گروه پژوهشی، از خداوند منان توفیق خدمت و موفقیت های روز افزون ایشان را در عرصه های علمی و فناوری خواستاریم. 
 

دفعات مشاهده: 2040 بار   |   دفعات چاپ: 286 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: راهنمای موشن گرافی عضویت درشبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 

تمامی آزمایشگاه های پژوهشی در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و شرکت های خصوصی در سراسر کشور می توانند به عضویت شبکه ازمایشگاهی فناوری های راهبردی درآمده و از مزایا و حمایتهای این شبکه بهره مند گردند.
 


لینک ثبت نام
  https://labsnet.ir/page/۳۷۳۲

دفعات مشاهده: 2379 بار   |   دفعات چاپ: 305 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: ثبت اختراع جدید توسط پژوهشگران گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی ::
 | تاریخ ارسال: 1397/11/8 | 

به همت پژوهشگران گروه بیوتکنولوژی صنعتی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی و پس از تدوین دانش فنی تولید نشاسته حفاری با قابلیت تحمل دمایی زیاد با استفاده از فرآیند حلالی، ثبت اختراع این فرآیند با عنوان"فرآیند جایگزین مکمل برای تولید نشاسته حفاری LV  مطابق استاندارد API" توسط تهمینه کیانی دهکردی،عباس علی نژاد و عباس جعفری جید در اداره مالکیت معنوی به ثبت رسید.
این نوع نشاسته حفاری در چاه هایی که برای حفاری نیاز به وزن گل زیاد دارند ، برای جلوگیری از هرزروی سیال و خشک شدن گل و همچنین معلق نگه داشتن ذرات گل در فرایند حفاری مورد استفاده قرار می گیرد. 


 

دفعات مشاهده: 2696 بار   |   دفعات چاپ: 340 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران Iranian Institute of Research & Development in Chemical Industries
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 159 queries by YEKTAWEB 4660